Književnost NAGRADNJAČA

Osvojite knjige Alana Bradleya

  • Autor: tportal.hr
  • 17.9.2012 11:12:33
  • 6.9.2012 14:34:55

Naklada Ljevak najavljuje gostovanje Alana Bradleya, autora kojeg je hrvatska publika imala priliku prvi put upoznati nakon što je objavljen njegov prvijenac 'Slast na dnu pite', a potom i roman 'Korov vješala i krvnikova kukuljica'.

Bradley gostuje u Zagrebu 12. i 13. rujna, kada će autora koji je u kratkom roku stekao brojne poklonike diljem svijeta i pobrao desetak uglednih nagrada imati priliku upoznati ovdašnji zaljubljenici u ovaj popularni žanr i iz prve ruke saznati što ga je nadahnulo da stvori neodoljivo šarmantan i otkvačen lik mlade detektivke Flavie De Luce - glavne junakinje Bradleyevih romana za kojom je poludio cijeli svijet.

Nakon prve knjige i velikog svjetskog uspjeha, Bradley je potpisao ugovor za nove nastavke, a redatelj Sam Mendes je otkupio i prava na snimanje serijala po Bradleyevima knjigama. Knjige su mu do sada prevedene u više od 40 zemalja svijeta, a hrvatska publika će ovih dana imati priliku čitati i 'Dimljenu haringu bez senfa' – treći nastavak serije s glavnom junakinjom koja je u kratkom roku stekla kultni status među čitateljima Bradleyevih romana.

Jedan je kritičar primijetio da su Bradleyeva Flavia de Luce i Larssonova Lisbeth Salander – svaka na svoj način - možda najupečatljiviji likovi u ovom žanru u posljednjih nekoliko desetljeća.


Za svoje čitatelje smo pripremili dva paketa naslova Alana Bradleya:

'Slast na dnu pite'
'Korov, vješala i krvnikova kukuljica'
'Dimljena haringa bez senfa'


Nagradu su osvojile:

Lana Rođak
Marija Višić


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.211611,211903,212561,209242
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još