Književnost AVIONSKA NESREĆA

Autor romana 'Galeb Jonathan Livingston' teško ozlijeđen

  • Autor: tportal.hr
  • 3.9.2012 11:35:34
  • 3.9.2012 10:39:12

Iskusni pilot doživio je tešku nesreću pri slijetanju, te je u bolnici s teškom ozljedom glave i slomljenim ramenom, izjavio je njegov sin James Bach

Richard Bach (76), autor bestselera 'Galeb Jonathan Livingston', u teškom je stanju nakon što je doživio avionsku nesreću.

Njegov sin James Bach izjavio je da je njegov otac bio na putu kako bi posjetio prijatelja na otoku San Juan u državi Washington. Njegova letjelica amfibija pri slijetanju zakačila je dalekovod i srušila se. Bach je također rekao da je njegov otac bio sam u avionu te da je nakon nesreće zadržan na intenzivnoj njezi u liječničkom centru u Seattleu zbog teške ozljede glave i slomljenog ramena.

'Čekamo da se probudi nakon sedativa. Tata je opisivao letenje kao svoju religiju. Dugo je radio kao pilot za američko zrakoplovstvo. Bilo bi grozno kad bi se oporavio i dobio zabranu leta', izjavio je jučer ujutro James Bach.

Richard Bach se odmah nakon fakulteta pridružio mornarici SAD-a kao pripadnik rezervnog sastava, a uskoro nakon toga uključio se u program Nacionalne garde borbene jedinice 108. Nakon aktivnog bavljenja vojskom počeo se baviti pisanjem, te je često opisivao svoje letačko iskustvo u romanima i povezivao ga s temama duhovnosti. Osim romana 'Galeb Jonathan Livingston' objavljenog 1970, napisao je i romane 'Most preko vječnosti', 'Jedno' te 'Prividi: pustolovine kolebljivog Mesije', mističnu priču o pilotovoj potrazi za višom istinom i svojom pravom prirodom.

211997,211894 ,210116 ,210786
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više