Književnost RAZOČARANJE ZA FANOVE

Warner Bros odbio snimiti film po romanu Stephena Kinga

Za obožavatelje djela Stephena Kinga još uvijek postoji nada za adaptaciju jer je MRC (Media Rights Capital), studio koji stoji iza ljetnog hita 'Ted' s Markom Wahlbergom, pokazao interes za odbačeni projekt

Projekt 'The Dark Tower' trebao je uključivati tri filma i nekoliko TV miniserija. Ron Howard je navodno bio zainteresiran za režiju filma koji je upravo dobio preradu u formi novog scenarija Oscarom nagrađenog Akive Goldsmana. Stephen King, Goldsman i Brian Grazer planirali su nadgledati produkciju filmova, a bile su angažirane i glumačke zvijezde Russell Crowe (kao glavni lik, revolveraš Roland Deschain) i Javier Bardem. Međutim, Warner Bros ipak je u zadnji čas obustavio snimanje adaptacije romana, bez dodatnih objašnjenja.

On nije jedini veliki studio koji je napisao odbijenicu slavnom spisatelju horor i triler romana. Studio NBC/Universal je bio započeo proces otkupljivanja prava za snimanje 'Dark Towera', a odustao je zbog 'prevelikih zahtjeva i obima cijelog projekta'. Za obožavatelje djela Stephena Kinga još uvijek postoji nada za adaptaciju jer je MRC (Media Rights Capital), studio koji stoji iza ljetnog hita 'Ted' s Markom Wahlbergom, pokazao interes za odbačeni projekt.

Radnja SF, fantasy, horor i vestern romana 'The Dark Tower' smještena je u alternativni svijet nalik Divljem zapadu, uz dodatak magije, gdje glavni junak mora pronaći tamni dvorac, jedinu nadu za spas čovječanstva. Osam romana dobilo je naknadno i svoje strip verzije: 'The Dark Tower: The Gunslinger' i 'The Dark Tower IV: Wizard and Glass', koje je izdao Marvel Comics. U predgovoru prvom stripu Stephen King kao inspiraciju navodi trilogiju 'Gospodar prstenova', legendu o kralju Arturu i kultni vestern 'Dobar, loš, zao'.

210127,209717,209697 ,209262
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još