'BROD KULTURE'

Završena turneja najveće knjižare na otvorenom

12.08.2012 u 17:34

Bionic
Reading

'MasterCard Brod knjižara – Brod kulture' sretno je završio ovogodišnju plovidbu Jadranskim morem. Naime, nakon četrnaestodnevne turneje najveća knjižara na otvorenom jučer je uplovila u svoju posljednju luku, u onu Makarsku

U četrnaest dana prodano je mnoštvo naslova, a najviše interesa bilo je za beletristiku. Najprodavaniji naslovi ove godine bili su: 'Šopingoholičarka' autorice Sophie Kinsella, 'Stube prema nebu' i 'Anđeli u mojoj kosi' autorice Lorne Byrne, 'Posljednja konkubina' autorice Lesley Downer, 'Čudo u Poskokovoj Dragi' autora Ante Tomića te 'Posljednja carica' autorice Anchee Min.

'Iznimno mi je drago što naša zemlja ima jedan ovakav projekt koji iz godine u godinu sve više raste te privlači mnoštvo posjetitelja, odnosno ljubitelja knjige, a kojima MasterCard Brod knjižara – Brod kulture donosi pregršt kulturnog sadržaja. Ideja o najvećoj knjižari na otvorenom tijekom turističke sezone idealan je način za promicanje kako domaćih tako i inozemnih autora, ali i korištenja MasterCard i Maestro kartica kao sredstva plaćanja za vrijeme odmora u Hrvatskoj', kazala je Aleksandra Babić, glavna voditeljica marketinga i odnosa s javnošću MasterCarda Europe za Hrvatsku i Sloveniju.

'Ponosni smo što je u ovako teškim vremenima naša manifestacija bila jedna od najuspješnijih u proteklih šest godina te nam je drago što su svi autori koji su boravili na Brodu bili zadovoljni, a pogotovo nam je drago zbog autora iz Slovenije, koja je bila i prva zemlja partner. Ovim zadnjim danom najavljujemo početak priprema za iduću godinu u kojoj ćemo, nadam se, pripremiti još bogatiji program i posjetiti nove destinacije na Jadranu', pojasnio je Igor Gerenčer, organizator projekta MasterCard Broda knjižare – Broda kulture.

Brod kulture obišao je mnoga mjesta duž Jadrana te je stanovnicima otoka i malih mjesta ponudio brojne knjige, a zainteresiranima je omogućio da upoznaju pisce i njihova djela. MasterCard Brod knjižara – Brod kulture ove godine ugostio je mnoštvo književnika poput Irene Lukšić, Sanje Lovrenčić, Julijane Matanović, Ivane Šojat Kuči, Darije Žilić, Lane Derkač, Tomice Šćavine, Božice Brkan, Lidije Dujić, Marijane Perinić, Davora Šalata, Bogdana Arnautovića, Ludwiga Bauera, Dražena Katunarića, Zdravka Odorčića, Barbare Korun, Vide Mokrin Pauer, Ane Pepelnik, Cvetke Bevc, Tatjane Pregl Kobe, Andreja Detela te mnogih drugih.

Osim brojnih susreta s književnicima, posjetitelji su također mogli uživati u lutkarskoj predstavi 'Ronilac bisera', inspiriranoj istoimenom bajkom Ludwiga Bauera, kao i u koncertu mladog i energičnog banda 'Trnje Live Acoustic'. Na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare plovila je i pobjednica trećeg natječaja za najbolju kratku priču Silvija Šesto, koja je zajedno s urednicima zbirke '20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012' Ludwigom Bauerom i Lidijom Dujić predstavljala najbolje kratke priče koje se u njoj nalaze. Posjetitelji su također uživali u bogatom cjelodnevnom kulturnom i zabavnom programu na našoj obali i otocima, od Krka do Makarske.