tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+13
Pula
+12
Rijeka
+17
Zadar
+12
Split
+15
Dubrovnik
+15

300 PRILIKA ZA KOLEKCIONARE

Alan Moore prodaje potpisane primjerke 'Unearthinga'

Najpoznatiji ikonoklast strip svijeta, autor proslavljene grafičke novele 'Watchmen', odlučio se za neobičan potez kako bi pomogao u financiranju svog audiovizualnog projekta 'Unearthing'

Datum objave:
4.8.2012 6:00

Zadnja izmjena:
4.8.2012 6:34

Američka i engleska producentska kuća Top Shelf i Knockabout Comics udružile su se u projektu započetom prije nekoliko godina: riječ je o raskošno opremljenoj knjizi Alana Moora: biografiji njegovog bliskog prijatelja, stripaša, okultista i mentora Stevea Moora (nisu u rodbinskoj vezi), skrivenoj povijesti južnog Londona, mističnim putovanjima i posveti ljudskoj imaginaciji.

'Svi odrastamo zauvijek obilježeni društvom, okolinom i vremenom u kojem smo rođeni. Nisam siguran da udaljene astrološke konstelacije utječu na našu sudbinu, iako sam otvoren za raspravu o tome, ali sa sigurnošću znam da nas određuju vremensko-prostorne koordinate', napisao je engleski spisatelj o svojim preokupacijama na 'Unearthingu'.

'Unearthing' je od početnog eseja, originalno izdanog 2006. u zbirci priča 'London: City of Disappearances' Iaina Sinclaira, doživio veliku transformaciju i prerastao u art-knjigu ilustriranu fotografijama Mitcha Jenkinsa. Opseg ovog ambicioznog djela zahtijevao je skupocjeno opremanje, pa su autori pristali na prodaju trećeg, tvrdoukoričenog izdanja, koje uključuje označivač stranica s potpisima autora, kako bi pomogli u nastavku financiranja audiovizualnog projekta koji se još uvijek razvija.

300 limitiranih kopija jučer je pušteno u prodaju preko stranica izdavačke kuće Top Shelf, a cijena im je 99 dolara. To je dobra vijest za pasionirane kolekcionare djela 'velikog bradatog strip maga', koje je već razveselila činjenica da postoji i audioknjiga u kojoj promukli Mooreov glas u glazbenoj pozadini podržavaju Doseone, Fog, Mike Patton i Stuart Brathwaite iz post rock benda Mogwai.

206024 ,113145,79842 ,22204

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr