STRIP ODGOĐEN ZBOG MASAKRA

Batman Incorporated #3 ima preintenzivan sadržaj

31.07.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon pucnjave na ponoćnoj premijeri filma 'Vitez tame: Povratak', izdavačka kuća DC Comics strateški je povukla iz prodaje novi broj stripa o mračnom heroju

Izdavačka kuća DC Comics odgodila je prodaju novog stripa o Batmanu zbog tragedije u kinu Aurora.

Na projekciji zadnjeg dijela trilogije, filma 'Vitez tame: Povratak', u predgrađu Denvera ubijeno je 12, a ranjeno 58 ljudi u napadu za koji je optužen 24-godišnji student neurologije James Holmes. Mladić, kojeg su opisivali kao 'simpatičnog, pristojnog te pomalo sramežljivog', bacio je suzavac i počeo nasumce pucati u gledatelje na ponoćnoj premijeri. Šokantni masakr zaustavio je izlazak na tržište novog broja stripa 'Batman Incorporated #3', s obrazloženjem da bi publika sadržaj epizode, s obzirom na nedavnu tragediju, mogla doživjeti preintenzivno.

Iako je već pušten u distribuciju, predstavnici trgovina složili su se da prodaju obustave do 22. kolovoza, iz poštovanja prema žrtvama pucnjave i ožalošćenim obiteljima. Strip je dio serijala škotskog autora Granta Morrisona, čiji opus inače karakteriziraju bizarni zapleti, pop kulturološke subverzije i eksplicitni prikazi brutalnosti te neobična scenaristička rješenja, pa je za očekivati da je dodatno nijansirao i inače mračnog antiheroja. Za ilustracije je zadužen Chris Burnham koji je dodatno objasnio zašto su se izdavači odlučili prolongirati izlazak novog broja:

'Batman Incorporated #3' nije klasičan Batman sa svojim sjajnim igračkama. Postoji određena scena u stripu koja je sve u DC Comicsu i cijeli produkcijski tim natjerala na bolnu grimasu. Prodaja se stoga odgađa za mjesec dana zbog tjeskobne i mračne atmosfere stripa, trenutno neprimjerene za čitatelje zbog realnosti tragičnih ubojstava u Aurori. Inače, da ponovim, strip je gotov i upravo gledam na kopiju koja leži na mom stolu. Ovo nije neki izgovor za nemar oko rokova, svi nastojimo napraviti pravu stvar i biti što obzirniji', zaključio je umjetnik.