SEKS NA KNJIŠKIM POLICAMA

Stižu erotske verzije književnih klasika

18.07.2012 u 17:35

Bionic
Reading

Britanski izdavač knjiga erotske tematike Total-E-Bound dosjetio se kako natjerati publiku na čitanje klasika poput Jane Austen – dopisivanjem vrućih scena seksa u čedne klasike viktorijanske i prethodnih era, javlja britanski Guardian

Uvijek ste se pitali što se dogodi kada se Elizabeth Bennet konačno riješi svojih predrasuda, a Darcy svojeg ponosa? Odnosno, što se dogodi kada svojeglavi ljubavni par iz klasika 'Ponos i predrasude' Jane Austen konačno završi u krevetu? A što je sa seksualnim apetitom Jane Eyre i, u konačnici, nije li donekle sumnjivo što Sherlock Holmes i dr. Watson žive zajedno kao par, a nikako ne konzumiraju svoj odnos? Konačno je došlo vrijeme za vruće klinčeve između Darcyja i Elizabeth te Holmesa i Watsona, i to zahvaljujući britanskom nakladniku Total-E-Bound, koji se specijalizirao za erotsku literaturu.

Sada su odlučili pokrenuti ediciju knjiga koja se sastoji od klasika Jane Austen, sestara Bronte, Arthura Conana Doylea s malom ali značajnom promjenom – dopisanim scenama seksa!

Total-E-Bound tako najavljuje verziju klasične krimi-priče 'A study in Scarlett' u kojoj se Watson zaljubljuje u Holmesa i 'doživljava zadovoljenje svih svojih seksualnih potreba na način o kojem nikad nije sanjao', dok se Jane Eyre mora nositi s izjavam poput ovog bisera erotske proze: 'Penis mi je tvrd, Jane. To mi se događa kad te poljubim, tijelo mi se ispuni požudom.'

Autorica erotske verzije 'Jane Eyre' je debitantica Eve Sinclairza koju ne bi očito bilo šteta ako ne nastavi književnu karijeru. Autori erotskih verzija ostalih klasika također su anonimusi koji pokazuju najviše talenta za nenamjerno komičnu prozu.

Erotsku verziju je dobio i znanstvenofantastični klasik 'Dvadeset tisuća milja pod morem' Julesa Vernea, u kojem je skupina muškaraca veći dio priče zarobljena u podmornici, što dovodi do seksualnih tenzija između likova, posebice Pierrea Annoraxa i 'seksi i privlačnog mornara Neda Landa', čijim 'čvrstim bedrima' autorica Marie Sexton posvećuje posebnu pažnju.

Iako se ne može govoriti o dodacima klasicima koji su ih na bilo koji način oplemenili, Total-E-Bound se nada da će 'svojim riskantnim verzijama' zaraditi novac na književnom tržištu. Ono što se ne može poreći je stara istina – seks prodaje.