tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
+16
Zadar
+16
Split
+17
Dubrovnik
+16

FESTIVAL KROKODIL

Književnim maratonom protiv dosade i letargije

Nakon što je prije četiri godine gostovao u Puli, festival Krokodil ponovno stiže u Hrvatsku te će se održati u Zagrebu 13. lipnja u Vip Clubu

Datum objave:
11.6.2012 16:32

Zadnja izmjena:
11.6.2012 19:56

Vezane teme

Festival Krokodil čiji je naziv akronim punog imena književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju, prvi put od svog osnivanja održat će se u dva grada – Beogradu i Zagrebu.

'Osim gostovanja u Zagrebu, posebnost ovogodišnjeg Krokodila, inače regionalnog festivala, su predstavljanja najistaknutijih europskih autora iz Španjolske, Njemačke, Austrije i Italije', potvrdio je Vladimir Arsenijević.

Na konferenciji za novinare održanoj u knjižnici Bogdan Ogrizović uz Arsenijevića govorili su Kruno Lokotar, Georg Christian Lack i Rade Dragojević.

Festival počinje 13. lipnja takozvanim književnim maratonom u zagrebačkom VIP Clubu gdje program počinje u 19 sati, a nastavit će se do noćnih sati.

U sklopu zagrebačkog programa svoja djela čitaju španjolski pisac Andres Barba, austrijski pisac Thomas Glavinic, gosti iz Njemačke Joerg Albrecht i Daniela Seel uz simultane prijevode, srpski književnik Sreten Ugričić, a domaće snage zastupa Zoran Ferić. Poseban gost večeri je crnogorski pisac, rođen u Sarajevu Andrej Nikolaidis.

Osim čitanja i predstavljanja pisaca, u sklopu maratona bit će održana i dva glazbena nastupa.

Nastupa Damir Avdić poznat i kao Graha, Diplomatz ili Bosanski psiho, koji će se kroz kombinaciju glazbe i performansa obračunati s kvaziljevicom.

U goste dolazi i talijanski bend Arbe Garbe inače zanimljiv ne samo zbog svojih nastupa, već i činjenice da mjesto kupljenih karata kao ulaznice za svoje koncerte primaju knjige. Sakupljene knjige planiraju donirati knjižnicama u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

196249,190826,197204,188567

Festival će se nastaviti 14. i 15. lipnja u Beogradu (Amfiteatar ispred Muzeja istorije Jugoslavije).

Više informacija o programu dostupno je na internetskim stranicama.Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr