‘LEGENDA O SIGURDU I GUDRUN’

Objavljena izgubljena Tolkienova knjiga

04.05.2009 u 08:43

Bionic
Reading

Dugo očekivana knjiga ‘Legenda o Sigurdu i Gudrun' književnika J. R. R.Tolkiena ovih je dana objavljena i puštena u prodaju

Na radost mnogih poklonika Tolkienovih djela izdavačka kuća HarperCollins objavila je knjigu koju je preminuli autor pisao u periodu između 1920. i 1930. godine dok je radio kao profesor na Sveučilištu Oxford. Tolkienovo dosad neobjavljeno djelo bilo je izgubljeno više od 70 godina, a uredio ga je njegov osamdesetčetverogodišnji sin Christopher.

Za razliku od ostalih knjiga ovog britanskog jezikoslovca i pisca ‘Legenda o Sigurdu i Gudrun’ je pisana epskim stihom i nadahnuta skandinavskom legendom o Vikinzima te ljubavlju Sigurda i Gudrun.

‘Knjiga nije laka za čitanje, ali zadovoljit će očekivanja svih ljubitelja Tolkiena’ rekao je David Brawn, direktor izdavačke kuće HarperCollins.

Književnik J.R.R. Tolkien slavu je stekao djelom 'Hobit' i trilogijom 'Gospodar prstenova', djelima prodanim u više od 150 milijuna primjeraka širom svijeta. Preminuo je 2. rujna 1973. godine.