15 TISUĆA KUNA

Ministarstvo kulture stipendirat će deset hrvatskih romanopisaca

25.05.2012 u 13:19

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva u 2011. godini. Dodjeljuje se deset stimulacija od 15 tisuća kuna po romanu, a taj iznos dobiva autor/ica izabranog djela

Čini se da je inicijativa Pravo na profesiju, koju je prošle godine pokrenuo pisac i književni kritičar Robert Perišić, urodila određenim plodom. Naime, jedna od ideja koju je Perišić predstavio bila je nagrađivanje literarno najvrednijih književnih djela godina, a baš takav potez je ovih dana povuklo Ministarstvo kulture koje vodi Andrea Zlatar-Violić.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011. godinu. Dodjeljuje se deset stimulacija koja se sastoji od novčanog iznosa od 15 tisuća kuna po romanu koji se dodjeljuje autoru odabranog romana.

Prijavljene romane ocijenit će posebno formirano Stručno povjerenstvo za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području romanesknog stvaralaštva za 2011. godinu, a u njega su imenovani Ljiljana Avirović, Katarina Luketić i Slaven Jurić.