BEZ ČAROBNJAŠTVA

Novi roman J.K. Rowling izlazi u rujnu

25.05.2012 u 10:39

Bionic
Reading

Novi roman J.K. Rowling 'The Casual Vacancy' koji se s nestrpljenjem očekivao i kojim slavna britanska književnica nastavlja svoje djelo nakon Harryja Pottera, izaći će 27. rujna u više zemalja istodobno, priopćio je nakladnik Editions Grasset,

Ovaj prvi roman za odrasle izaći će istodobno u Americi, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj, dodao je nakladnik za agenciju France Presse.

'The Casual Vacancy' će zatim izaći u Francuskoj i u džepnom izdanju.

U ovom romanu s četiristotinjak stranica obojenom crnim humorom Rowling opisuje svijet potpuno različit od svijeta njezina slavnog čarobnjaka, smjestivši mjesto radnje u izmišljeni gradić Pagford, gdje iznenadna smrt vijećnika Barryja Fairweathera donosi razdor.

Rowling, dobitnica Reda Britanskog Carstva za doprinos književnosti za mlade i francuske Legije časti, na 15. je mjestu najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, sa zarađenih 625 milijuna eura, po popisu koji je 2011. donio Sunday Times.

Njezin planetarni uspjeh počinje 1997. s prvim od sedam svezaka pustolovina mladog čarobnjaka koji su prodani u više od 400 milijuna primjeraka i prevedeni na 69 jezika.

Sedam filmskih adaptacija Harryja Pottera snimljenih od 2001. ostvarilo je dosad najveću zaradu na blagajnama kinodvorana diljem svijeta, ili 4,4 milijarde eura u srpnju 2011., kada je izašao zadnji film te serije.