'ŠTO ČITAŠ'

Predstavljanja knjiga začinjena tribinom o braku

24.05.2012 u 11:01

Bionic
Reading

Na programu Prvog hrvatskog festivala knjiga danas su na rasporedu predstavljanja knjiga u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, a u sklopu programa 'Što čitaš' na redu je zanimljiva tribina na temu braka

Zagrebački program počinje točno u podne predstavljanjem knjige 'Politika za mlade' Marinka Raosa i Višeslava Raosa, uz koje će govoriti Slaven Letica te Nenad Zakošek.

U 17 sati Borivoj Radaković govorit će o djelima 'Zima: Samoća, obred, zlo' Mönsa Kallentofta i 'Isusovo zadnje iskušenje' Nikosa Kazantzakisa, a u 18.30 na rasporedu je program 'Što čitaš' u sklopu kojega će se tražiti odgovor na pitanje: što čitaš kad čitaš o braku? O braku razgovaraju Aleksandar Štulhofer, Rujana Jeger, Zora Subotić i Vlasta Prohaska-Jarec.

Zagrebački program završava predstavljanjem knjige 'Milena' Olje Knežević, uz koju će govoriti Jagna Pogačnik te Roman Simić Bodrožić. Svi se zagrebački programi održavaju u Megastoreu na Cvjetnom trgu.

Splitskoj publici bit će predstavljena knjiga 'Volim džudo, volim Sandru' Danice Juričić-Spasović, a uz autoricu će govoriti Velimir Visković. Predstavljanje počinje u 18.30 u knjižari Profil Mozaik u shopping centru Joker.

U Rijeci će biti održane dvije promocije knjiga u knjižari Profil Mozaik na Korzu. U 18.30 Vid Jakša Opačić govorit će o svom djelu 'Nezaboravni izleti Hrvatskom', a u 20 sati Jože Pirjavec predstavit će svoju knjigu 'Tito i drugovi'.

Osječani će imati prilike sudjelovati na predstavljanjima knjiga: 'Intimno i javno', 'Slavonski tekst hrvatske književnosti', 'Gola u snu' i 'Dnevnik nevidljivoga' Helene Sablić Tomić, uz koju će govoriti Tatjana Ileš. Program se održava u knjižari Profil Mozaik.