HRVATSKI FESTIVAL KNJIGE

Što čitaš kad čitaš o hrani?

21.05.2012 u 10:42

Bionic
Reading

U sklopu prvog Hrvatskog festivala knjige danas će u Zagrebu, Splitu i Rijeci biti održane brojne promocije, a zagrebačka publika imat će prilike sudjelovati na zanimljivoj tribini pod nazivom 'Što čitaš kad čitaš o hrani?'

Zagrebački program počinje predstavljanjem knjige 'Volim džudo, volim Sandru' Danice Juričić-Spasović u podne u Profilu. Uz autoricu će govoriti Velimir Visković.

U 17 sati na rasporedu je promocija knjige 'Grimalda' Edija Matića, a uz autora sudjeluju i Robert Perišić, Milana Vlaović te Nenad Rizvanović

Za kraj današnjeg programa tu je zanimljiva tribina 'Što čitaš kad čitaš o hrani?' na kojoj će govoriti Veljko Barbieri, Lejla Kažinić-Kreho, Igor Mandić i Siniša Švec.
Mario Glavaš predstavit će knjigu 'G(r)ad' uz Irenu Delongu i Nebojšu Lujanovića u Splitu u knjižari Joker, dok će Stjepo Martinović i Borivoj Radaković u Rijeci razgovarati o djelima 'Zima: Samoća, obred, zlo' Mönsa Kallentofta i 'Isusovo zadnje iskušenje' Nikosa Kazantzakisa u knjižari Korzo s početkom u 21 sat.

Hrvatski festival knjige, izrastao iz tradicionalnog Zagrebačkog sajma knjige, održava se od 18. do 27. svibnja u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku s ciljem promoviranja književnosti i kulture čitanja.