ELEKTRONIČKE KNJIGE

Tri besplatna naslova za ljubitelje poezije

16.05.2012 u 15:25

Bionic
Reading

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri nova pjesnička naslova višestruko nagrađivanih i antologiziranih autora: 'Južni križ' Tomice Bajsića, 'Praksu laži' Branka Maleša i 'Srednji svijet' Damira Šodana

Pjesnik, prozaik, grafički dizajner i prevodilac Tomica Bajsić za zbirku 'Južni križ (1998) dobio je nagradu Goranovo proljeće. Uz 'Južni križ', objavio je 'Pjesme svjetlosti i sjene', 'Dva svijeta i još jedan', 'Ana i vila Velebita', 'Pobuna obješenih' i 'Zrak ispod mora'.

Branko Maleš 'Praksu laži' objavio je 1986. Autor je djela 'Crveni zec', 'Treniranje države', 'Vani i unutra', 'Prozori spavaćih soba', 'Trickster', 'Male ljubavi', 'Sjajno ništa' i drugih.

Pjesnik, prevoditelj i dramski pisac Damir Šodan objavio je zbirke poezije 'Glasovne promjene', 'Srednji svijet' i 'Pisma divljem Skitu' te knjige dramskih tekstova 'Zaštićena zona/Kain ili njegov brat' i 'Noć dugih svjetala'. Poezija mu je uvrštavana u mnoge izbore i antologije suvremenog hrvatskog pjesništva i prevedena na desetak jezika.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u 2011. godini deset novih naslova. U istom razdoblju zabilježeno je rekordnih 150.369 posjetitelja.

Trenutno su na internetskim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige dostupna 134 naslova.