Književnost FESTIVAL KRATKE PRIČE

U Zagreb stiže Cees Nooteboom

  • Autor: tportal.hr
  • 10.5.2012 15:51:28
  • 10.5.2012 13:50:30

Jedanaesti po redu Festival europske kratke priče održat će se od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu, a u domaćem štimungu i ležernoj atmosferi ovogodišnji će festival ugostiti i domaćoj publici predstaviti preko 20 odabranih vrsnih europskih književnika

Jedanaestom po redu Festivalu europske kratke priče zemlja partner bit će Nizozemska, iz koje u goste dolazi Cees Nooteboom, velika književna zvijezda koja se u kuloarima često povezuje s Nobelovom nagradom za književnost.

Književnik Joachim Sartorius Notebooma je opisao kao filozofa, bonvivana, vragolana, sanjara i metafizičara, kozmopolita i nomada, kuhara i melankolika. Nooteboom se proslavio prozom i putopisima, a na FEKP-u će predstaviti djelo 'Last Afternoon'.

Osim Nootebooma, festival će posjetiti, također, vrhunski književnici poput Davida Albaharija, Clemensa Meyera i Gyorgyja Dragomana, a domaće redove predstavljat će Neven Ušumović, Zoran Ferić mnogi drugi.

Čitanja, druženja, okrugli stolovi, predstavljanja i razgovori s književnicima održat će se u književnom centru Booksa, Studentskom centru, kazalištu ZKM, Filozofskom fakultetu i VIP Clubu, a pazinski program ugostit će Pučko otvoreno učilište i pazinski Spomen dom.

Neformalno otvaranje ovogodišnjeg FEKP-a održat će se u nedjelju, 27. svibnja s već tradicionalnim programom 'Čuvajte se: hrvatski umjetnici kuhaju!'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još