Književnost FRANCUSKE TAJNE SLUŽBE

Michel Houellebecq debitira kao glumac

Poznati francuski pisac Michel Houellebecq uskoro će se iskušati kao glumac u filmu o tajnoj službi u doba francuskog predsjednika Francoisa Mitteranda, prenosi španjolski list ABC

Kako piše taj list, pjesnik, esejist i romanopisac poznat po beskompromisnom bavljenju tabu temama modernog društva zbog čega ga mnogi osuđuju i smatraju šokantnim, pojavit će se u ulozi šefa francuske tajne službe u filmu redatelja Guillaumea Niclouxa čije snimanje počinje u lipnju.

Houellebecq će u filmu igrati Gerarda Bernarda, čelnika Uprave za nadzor teritorija (DST) u razdoblju od 1986. do 1990., uz bok Michelu Duchaussoyju u ulozi Mitterranda, Thierryju Lhermitteu u ulozi Jacquesa Chiraca, te Andreu Marconu, koji će igrati tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Charlesa Pasqua.

Radnja filma vrti se oko lika Wahida Gordjija, iranskog diplomata kojeg se sumnjiči za sudjelovanje u bombaškom napadu u pariškoj ulici Rue de Rennes 1986. u kojemu je poginulo sedmero ljudi.

No, to nije prvo Houellebecqovo iskustvo s filmom. Pisac je već režirao nekoliko dokumentaraca 'Cristal de souffrance' (1978.), 'Desequilibres' (1982.), te najnoviji, 'La Possibilité d'une ile', temeljene na njegovom istoimenom romanu 'Mogućnost otoka'.

Houellebecq je autor svjetski poznatih romana 'Širenje područja borbe', 'Elementarne čestice', 'Platforma' i 'Mogućnost otoka' i dobitnik brojnih nagrada, uključujući prestižnu nagradu Goncourt 2010.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još