FESTIVAL ZNANSTVENE FANTASTIKE

Tim Powers gostuje u Zagrebu

26.04.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Tim Powers, višestruko nagrađivani američki autor fantastike i znanstvene fantastike, dolazi u Zagrebu kao počasni gost SFeraKona i Eurocona, a u Algoritam Bookshopu u zagrebačkoj Gajevoj ulici u subotu, 28. travnja, s početkom u 12.30 potpisivat će primjerke romana 'Anubisova vrata', 'Kad tamno istekne' i 'Pirati s Kariba: Nepoznate plime'

Roman 'Anibisova vrata' nakon gotovo 25 godina ponovno je objavljen, ovaj put u nakladi Algoritma, kao i svoja dva romana: 'Kad tamno istekne' i 'Pirati s Kariba: Nepoznate plime', objavljene u Zagrebačkoj nakladi.

U romanu je Powers okupio plejadu izuzetno osebujnih likova: drevnog egipatskog čarobnjaka, suvremenog milijunaša, vukodlaka, grozno deformiranog klauna, mladu ženu maskiranu u dječaka, Lorda Byrona isprana mozga te junaka priče, profesora Brendana Doylea. Bogato razvedena radnja, obilje likova, igra povijesnim i izmišljenim ličnostima čine ovaj roman privlačnim širem krugu čitalaca.

Dvadeset četiri godine nakon prvog objavljivanja na hrvatskom jeziku, objavljeno je osvježeno izdanje u prijevodu Predraga Raosa s naslovnom ilustracijom Igora Kordeja

SFeraKon i Eurocon 2012. odvijaju se pod zajedničkim imenom Kontakt, koje simbolizira približavanje hrvatskog i europskog fandoma.

Kontakt se održava od 26. do 29. travnja 2012. u Zagrebu. U sklopu festivala bit će dodijeljene nagrade Sfera, Sferice, Esfs Awards. Više informacija potražite na stranicama festivala.