tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+17
Dubrovnik
+15

NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Velika kuća'

Profil vam predstavlja knjigu 'Velika kuća', novi roman autorice hita 'Povijest ljubavi' Nicole Krauss. Ovo je roman o dugoj pustolovini nevjerojatnog pisaćeg stola, koji kroz dvadeseto stoljeće putuje od jednog vlasnika do drugog. Ovo je također roman o ljubavi, progonstvu, oskvrnućima rata i iscjeliteljskoj snazi jezika. A mi smo za svoje čitatelje pripremili tri primjerka romana!

Datum objave:
20.4.2012 12:29

Zadnja izmjena:
27.4.2012 10:11

Vezane teme

Osamljena američka spisateljica provela je dvadeset pet godina pišući za stolom naslijeđenim od mladog pjesnika koji je nestao u rukama Pinochetove tajne policije. Jednog dana djevojka, koja tvrdi da je pjesnikova kći, dolazi uzeti stol, potpuno pomutivši spisateljičin život. S druge strane oceana, u zelenom predgrađu Londona, muškarac koji se brine za svoju teško bolesnu ženu među njezinim papirima nalazi uvojak kose koji mu otkriva strašnu tajnu. Trgovac antikvitetima u Jeruzalemu polako sastavlja dijelove očeve radne sobe, koju su nacisti opljačkali u Budimpešti 1944. godine. Sve ove naoko nepovezane priče vezuje stol s mnogo ladica koji postaje metaforom za život sam…

Nicole Kraus rođena je 1974. g. u New Yorku. Njezin prvi roman, 'Man Walks Into a Room', Los Angeles Times proglasio je knjigom godine. Objavljivala je prozu u The New Yorkeru, Esquireu i godišnjoj antologiji Best American Short Stories. Njezin drugi roman, 'Povijest ljubavi', preveden je na više od 30 jezika i postao je međunarodni bestseler. Nicole Krauss živi u New Yorku.

Knjigu su osvojili:

Tomislav Završki
Ines Tomašić
Božidar Nikša Tarabić


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.


187682,188864,188589,188062

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr