Književnost NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Bio jednom kraj'

  • Autor: tportal.hr
  • 20.4.2012 9:11:30
  • 13.4.2012 10:47:33

Romaneskni prvijenac Aleksandre Orlić najbolje opisuje sam njegov podnaslov – 'Devet priča o prekidima, rastancima i rečenicama zbog kojih smo odustajali'. A VBZ i tportal.hr su za vas pripremili tri primjerka knjige

Zaista, ovih devet priča – a svaka predstavlja jedno poglavlje romana – donosi gotovo jednako toliko anatomija odnosa koji su duboko obilježili emocionalni, ali i onaj drugi, naizgled rutinski i svakidašnji život protagonistice.

Priča, organizirana kao narativ odrastanja i sazrijevanja, prati junakinju Tamaru u različitim vrstama i fazama ljubavi s različitim muškarcima, ne ispuštajući nikada središnju nit koja se, poput prošivnog boda, kroza sve njih provlači – maratonsku (anti)vezu sulude dinamike s mondenim urbanim plejbojem Alexom.

Kako to već s ovakvim pričama biva, one su duboko ukorijenjene u svoje mjesto i vrijeme, tako da Bio jednom kraj krije i jedan ništa manje važan sporedan lik: tranzicijski Zagreb devedesetih i nultih godina; njegov sjaj i blato, studentske sobe i klubove, izbjeglice, manijake, glumce i rock-heroje – sve pomalo. Kako to već bude u ljubavi.

Osvojite knjigu i pridružite nam se na promociji u Zagrebu u utorak, 17. travnja, u 19 sati u Muzeju prekinutih veza. O knjizi govore Milana Vuković-Runjić, Dražen Ilinčić, Ante Perković i autorica, a ulomke čitaju Nataša Janjić i Damir Markovina.

Knjigu su osvojili:

Ljerka Rambousek
Slobodan Lovrenčić
Jasna Galović

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

187443,187657,186579,187109
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još