tportal.hr

Zagreb
+11
Osijek
+10
Pula
+10
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+14

NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Bio jednom kraj'

Romaneskni prvijenac Aleksandre Orlić najbolje opisuje sam njegov podnaslov – 'Devet priča o prekidima, rastancima i rečenicama zbog kojih smo odustajali'. A VBZ i tportal.hr su za vas pripremili tri primjerka knjige

Datum objave:
13.4.2012 10:47

Zadnja izmjena:
20.4.2012 9:11

Vezane teme

Zaista, ovih devet priča – a svaka predstavlja jedno poglavlje romana – donosi gotovo jednako toliko anatomija odnosa koji su duboko obilježili emocionalni, ali i onaj drugi, naizgled rutinski i svakidašnji život protagonistice.

Priča, organizirana kao narativ odrastanja i sazrijevanja, prati junakinju Tamaru u različitim vrstama i fazama ljubavi s različitim muškarcima, ne ispuštajući nikada središnju nit koja se, poput prošivnog boda, kroza sve njih provlači – maratonsku (anti)vezu sulude dinamike s mondenim urbanim plejbojem Alexom.

Kako to već s ovakvim pričama biva, one su duboko ukorijenjene u svoje mjesto i vrijeme, tako da Bio jednom kraj krije i jedan ništa manje važan sporedan lik: tranzicijski Zagreb devedesetih i nultih godina; njegov sjaj i blato, studentske sobe i klubove, izbjeglice, manijake, glumce i rock-heroje – sve pomalo. Kako to već bude u ljubavi.

Osvojite knjigu i pridružite nam se na promociji u Zagrebu u utorak, 17. travnja, u 19 sati u Muzeju prekinutih veza. O knjizi govore Milana Vuković-Runjić, Dražen Ilinčić, Ante Perković i autorica, a ulomke čitaju Nataša Janjić i Damir Markovina.

Knjigu su osvojili:

Ljerka Rambousek
Slobodan Lovrenčić
Jasna Galović

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

187443,187657,186579,187109

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr