tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+16
Pula
+13
Rijeka
+17
Zadar
+16
Split
+16
Dubrovnik
+14

NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Noćni vlak za Lisabon'

'Noćni vlak za Lisabon' Pascala Merciera roman je ideja koji se čita kao triler, potraga koja svoju iznimnu snagu i ljepotu dobiva u labirintu kroz koji nas naizmjence vode niti ljubavi, prijateljstva, sjećanja i književnosti. Profil i tportal.hr su pripremili tri primjerka knjige za svoje čitatelje.

Datum objave:
10.4.2012 14:31

Zadnja izmjena:
17.4.2012 11:08

Vezane teme

Raimundu Gregoriusu, sredovječnom profesoru klasičnih jezika u Bernu, bilo je dovoljno malo: jedan pogled na lijepu ženu koja se naslanja na ogradu mosta, jedna slučajno otkrivena knjiga portugalskog pjesnika, jedan noćni vlak i čaroban grad koji čeka na kraju puta.
No u ovoj knjizi kraj putovanja tek je početak priče…

Kad usred sata latinskog ustane i napusti svoj život, slijedeći tragove fascinantnog Amadeua de Prada, liječnika, pjesnika i borca protiv Salazarove diktature, Gregorius će stupiti na opasnu stazu koja će u pitanje dovesti sve što je dotada živio.

Ali možemo li doista upoznati drugog čovjeka, a da ne upoznamo sebe? Možemo li raskinuti spone kojima smo vezani za osobu koja smo postali?

'Noćni vlak za Lisabon' epsko je putovanje ne samo Europom nego i našim mislima i osjećajima – knjiga zadivljujuće intelektualne dubine, jedna od onih koje će vam promijeniti život.

Pascal Mercier rođen je 1944. u Bernu, a danas živi u Berlinu. Nakon 'Perlmannove šutnje' (1995.) i 'Ugađača glasovira' (1998.) 'Noćni vlak za Lisabon' njegov je treći, ujedno i najpopularniji roman. Ovaj uzbudljivi roman ideja preveden je na 32 jezika i prodan u više od tri milijuna primjeraka. Posljednje objavljeno Mercierovo djelo je novela 'Lea' (2007.), a pod svojim pravim imenom Peter Bieri 2001. godine objavio je 'Zanat slobode'.

Knjigu su osvojili:

Ana Mršić
Draženka Zebec
Dinko Tomašić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.


187017,186989,186635,186579

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr