tportal.hr

Zagreb
+7
Osijek
+6
Pula
+2
Rijeka
-
Zadar
+9
Split
+11
Dubrovnik
+9

TRIBINA U ZKM-U

Razotkrivanje s Antoniom Scuratijem

Talijanski pisac Antonio Scurati, autor romana 'Dijete koje je sanjalo kraj svijeta', gost je tribine Razotkrivanje koja će se održati 3. travnja s početkom u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih

Datum objave:
2.4.2012 11:16

Zadnja izmjena:
2.4.2012 13:42

Roman 'Dijete koje je sanjalo kraj svijeta' napeta je priča o teroru straha i povratku u djetinjstvo, satkana na izravnom svjedočanstvu pripovjedača protagonista. Nakon što djeca Bergama optuže odrasle za užasna djela zaraza strahom ubrzo se širi cijelom zemljom te se postavlja pitanje je li na djelu đavolska zavjera ili počinje lov na vještice.

U romanu 'Dijete koje je sanjalo kraj svijeta' Antonio Scurati donosi žestoku kritiku medijske moći, a istodobno i dirljivu priču o društvu koje se na neki način vraća u djetinjstvo. Suočava se i s krizom institucija – sveučilišta, crkve, obitelji, politike.

Antonio Scurati rođen je u Napulju 1969. godine. Gradeći znanstvenu karijeru na Državnom sveučilištu u Bergamu, počeo je predavati Teorije i tehnike televizijskog jezika. Od 2008. radi kao istraživač na milanskom IULM-u (Libera Università di Lingue e Comunicazione) te koordinira Studijskim centrom za jezik rata i nasilja.

Nakladnička kuća Bompiani je objavila revidiranu verziju njegova prvog romana 'Il rumore sordo della battaglia' (2006), eseje 'La letteratura dell’ine sperienza' (2006.) i 'Gli anni che non stiamo vivendo' (2010) te romane 'Il sopravvissuto', kojim je autor pobijedio na 43. izdanju prestižnog Premio Campiello, 'Una storia romantica' (2007), kojim je osvojio Premio SuperMondello, te 'La seconda mezzanotte' (2011). 'Dijete koje je sanjalo kraj svijeta' bilo je 2009. u najužem izboru za Premio Strega. Scuratijeva djela prevedena su u mnogim zemljama.

Frakturina tribina Razotkrivanje održat će se 3. travnja s početkom u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. Razgovor s autorom vodit će Seid Serdarević, uz simultani prijevod s talijanskog.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr