tportal.hr

Zagreb
+11
Osijek
+12
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+15
Dubrovnik
+12

KRIZA MALIH KNJIŽARA

Veselim karminama zatvorena pulska Castropola

Prigodnim programom pod nazivom 'Vesele karmine za Castropolu', nakon 21 godine rada, zatvorena je pulska knjižara Castropola

Datum objave:
9.3.2012 13:13

Zadnja izmjena:
9.3.2012 14:18

Vlasnica knjižare Magdalena Vodopija kazala je da je knjižara posljednjih sedam godina imala financijske poteškoće, no da ju je recesija dotukla te je prisiljena zatvoriti vrata.

U knjižari je organizirana i oproštajka pod nazivom 'Vesele karmine za Castropolu' na kojoj su se okupili brojni gosti i od knjižare se oprostili uz glazbu po odabiru Martije Ferlina.

'To ne znači da ćemo odustati od knjižarskog posla, već to doživljavamo kao zastanak neophodan da bi se stvorio novi model neovisne knjižare', rekla je vlasnica knjižare Magdalena Vodopija novinarima i suradnicima u prigodnom oproštajnom programu.

Dodala je da je udruga Sa(n)jam knjige u Istri Gradu Puli predala zahtjev da se prostor u središtu grada, u kojemu je do sada djelovala knjižara Castropola, ustupi toj udruzi kako Pula ne bi izgubila prostor za knjigu. Programi poput Sa(n)jam knjige u Istri i Pustolovni Monte Librić nastavili bi se u istom prostoru, dodala je Vodopija.

'Kriza u izdavaštvu poklopila se s općom krizom, a prva koja je stradala je, nažalost, knjiga', istaknula je Vodopija dodavši kako je upravo knjiga 'većini ljudi zadnja na listi stvari koje moraju kupiti'.

'Nama je trenutno prioritet održati čvrstim temelje Sajma, a padanje u daljnje dugove da bi se održala knjižara ne možemo si dozvoliti', zaključila je vlasnica knjižare i direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija.

Navodeći nekoliko ključnih problema zbog kojih privatne knjižare u Hrvatskoj ne mogu ili jedva mogu opstati istaknula je dominaciju knjižarskih lanaca nakladničkih kuća, prodaja na kioscima i internetu te preskup hladni pogon.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

  • Nijedan rat nije čist kao suza

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr