Književnost ELEKTRONIČKE KNJIGE

Debitantski krimić potukao Stiega Larssona

  • Autor: S. F.
  • 10.2.2012 14:38:52
  • 10.2.2012 13:30:21

Kerry Wilkisnon s trilogijom kriminalističkih romana o detektivki Jessici Daniel, najprodavaniji je autor online knjižare Amazon.co.uk. Njegova djela prodavanija su od knjiga dobro poznatih književnih imena među ostalim Leeja Childea, Jamesa Pattersona i Stiega Larssona

Prvi roman iz trilogije pod naslovom 'Locked In', Kerry Wilkinson objavio je lani u elektroničkoj verziji. Početi pisati fikciju bila je jedna od rezolucija koje je donio kada je navršio 30 godina. Knjigu je odlučio objaviti samo u električkoj verziji, kako kaže, ugledavši opciju 'Objavite s nama' (Publish with us) na internetskoj stranici Amazon.

Prodajna cijena njegova prvog romana iznosila je samo 98 penija.

Tridesetjednogodišnji Wilkinson potom je objavio još dvije knjige u kojima se kao glavni lik pojavljuje detektivka Jessica Daniel, a čija cijena ne premašuje tri funte. Pomama za Wilkinsonom uslijedila je po objavi drugom romana – 'Vigilante'.

Do sada je prodano više od 250.000 primjeraka njegovih knjiga, što je ohrabrujuća vijest za nezavisno izdavaštvo, smatra Gordon Willouhgby, direktor Kindle EU-a.

Potaknut uspjehom trilogije, Wilkinson planira objaviti još dva romana, koji će, prema njegovim riječima, biti sažeti i uzbudljivi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još