NAGRADE ZA PJESNIKE

Stjepan Gulin dobitnik Goranova vijenca

09.02.2012 u 17:20

Bionic
Reading

Pjesnik Stjepan Gulin dobitnik je Goranova vijenca za 2012. godinu, a nagrada Goran za mlade pjesnike bit će dodijeljena Davoru Ivankovcu

Žiri u sastavu: Miroslav Mićanović, Olja Savičević Ivančević, Dorta Jagić, Nikola Petković i Marko Pogačar jednoglasno je odlučio da se Goranov vijenac ove godine dodijeli hrvatskom pjesniku Stjepanu Gulinu.

'Gulin je zapravo bespoštedni dijagnostičar zbilje. A užas otuđenja i raščovječenja o kojima piše, izvorno ne pripada imaginariju njegova stiha: on pripada svijetu. Istome svijetu kojemu, već toliko godina, jedan od posljednjih patricija stiha s ove bande Mediterana, uredno i strpljivo, bez milosti uzima anamnezu', stoji u obrazloženju žirija.

Žiri u sastavu Andriana Škunca, Slađan Lipovec i Branislav Oblučar jednoglasno je odlučio da nagradu Goran za mlade pjesnike dobije Davor Ivankovac za pjesnički rukopis 'Freud' na Facebooku.

Nagrade će im biti uručene na središnjoj manifestaciji Goranova proljeća, 21. ožujka u Lukovdolu. Ove godine Goranovo proljeće počinje 20. ožujka zagrebačkim nastupima pjesnika, a nastavlja se dodjelom nagrada u Lukovdolu te dvodnevnim programima u Klubu Palach te na riječkom Sveučilištu. Zaključni program Goranova proljeća dogodit će se 22. ožujka u Studentskom centru.