Književnost 'DUNAVSKI BLUES'

Od Zagreba do Crnog mora gumenim čamcem

  • Autor: tportal.hr
  • 6.12.2011 16:33:13
  • 6.12.2011 14:24:44

Predstavljanje knjige 'Dunavski blues' Hrvoja Ivančića održat će se u kinu Europa u utorak, 13. prosinca s početkom u 20 sati

Sysprint
Hrvoje Ivančić
Putopisni roman 'Dunavski blues' donosi priču o dvojici prijatelja koji su krenuli na put od Zagreba do Crnog mora gumenim čamcem.

Predstavljanje će voditi Nevena Rendeli. Osim samog autora, na predstavljanju će gostovati njegov prijatelj Miro Aščić te Hrvoje Šalković, koji su napisali pogovore knjige te će govoriti o njoj.

Na knjigu se osvrnuo i Darko Rundek kazavši: 'Hrvoje Ivančić se na početku svog putopisa predstavlja kao neizlječivi slobodnjak, koji je odlučio 'zaplivati prostranstvom jednostavnosti i mirnoće'. I istog trena zadobiva moje simpatije. Ostvarenje dječačkih snova, nepristajanje na konvencionalni život u mašini hranjenoj zavišću i ohološću lako bi moglo dovesti do samouznošenja i mudrovanja, ali zaplivati prostranstvom jednostavnosti i mirnoće ne podsjeća na to. Koji se Zagrepčanin ne bi divio nekom tko se usudio otisnuti u Savu put Crnog mora?'

Predstavljanje autora bit će u obliku intervjua-razgovora. Govorit će se o 'Dunavskom bluesu' i o putovanju koje je trajalo gotovo dva mjeseca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još