ROMAN 'NAROČITO LJETI'

Ankici Tomić nagrada VBZ-ova natječaja

11.11.2011 u 13:52

Bionic
Reading

Pobjednik desetog VBZ-ova natječaja za neobjavljeni roman je rukopis 'Naročito ljeti' pod šifrom safe_from_harm188, objavljeno je u sklopu Interlibera

Premda je Boško Zatezalo, direktor VBZ-a, rekao da će se ime pobjednika doznati u ponedjeljak 14. studenog, nakon što se rukopisi sa šiframa otvore kod javnog bilježnika, uzvici oduševljenja na Velesajmu identificirali su sretnu dobitnicu nagrade, bivšu redaktoricu Globusa Ankicu Tomić

'Ovo je nestvarno. Ne mogu vjerovati. Roman o djetinjstvu napisala sam za dvadeset dana. To mi je prvi put da sam nešto napisala. Tema je moja obitelj, ima i politike, ali rata nema', rekla je okupljenim novinarima uzbuđena laureatkinja koju još treba potvrditi javni bilježnik iz Velike Gorice.

Na ovogodišnji Natječaj V.B.Z.-a pristiglo je rekordnih 112 rukopisa. Žiri u sastavu Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić, Mile Stojić i Vladimir Arsenijević, u užem krugu osim pobjedničkog, bili su i romani 'Inkapsulirana tijela' i 'Nađi me'.

Među prošlogodišnjim pobjednicima ovog natječaja su Aleksandar Novaković ('Vođa'), Dragan Pavelić ('Proljeće u Karolinentalu'), Josip Mlakić (‘Živi Ii mrtvi’), Hrvoje Šalković ('Pravi se da ovo nisi vidio'), Jelena Marković i drugi.