SAJAM KNJIGE U ZAGREBU

Knjiga za svakoga - na Interliberu!

03.11.2011 u 14:43

Bionic
Reading

Približava nam se otvorenje još jednog INTERLIBERA, 34. međunarodnog sajma knjiga i učila gdje deseci tisuća posjetitelja svakodnevno prođe kroz paviljone Zagrebačkog velesajma. Sajam istinskih zaljubljenika u knjige i pisanu riječ. Opet smo okupili sve nakladnike koji će i ovu godinu ponuditi povoljnije svoja izdanja i gdje će svatko naći nešto za sebe ili za dragu osobu

Svakodnevna predstavljanja novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, tek su dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6, te na izložbenim prostorima izlagača
Tako ove godine na Interliber dolaze autori Monaldi i Sorti predstaviti njihovu novu knjigu „Tajne konklava“, inače, vrhunski talijanski pisci, ujedno bračni par koji je ostavio bez daha milijune diljem svijeta svojim knjigama koje su i pravi istraživački radovi.
Interliber ugostit će uvijek zanimljivog gosta Igora Mandića koji će potpisivati svoju novu knjigu „Sloboda lajanja & Zauzeto Hrvat!“, Krešimira Mišaka, našeg jedinog stručnjaka s onu stranu svijeta ili možete poslušati Miroslava Radmana i njegovo autorsko djelo „S onu stranu naših bioloških ograničenja“. Ukoliko želite da vam i dobra glazba zasvira, čitajte i slušajte „Život“ Keitha Richarda uz ugodno čavrljanje s Idom Prester.
Kako u kratkom životu ostaviti za sobom trag koji traje i trajat će još dugo, dugo, najbolje će opisati romantična biografija Evaristea Galoisa – velikog matematičara koja ocrtava njegove osobine i potvrditi će kako život piše nevjerojatne drame.
Uvijek je lijepo vidjeti stare slike Zagreba, koga zanima imat će prilike pogledati digitalno izdanje Zagreb na filmu 1915.-1945
Za najmlađe Festival p.s. Pazi knjiga! pripremio je brdo slikovnica i „Ovcu u kutiji“ u koju možete ubaciti svoj glas za najbolju slikovnicu. A kako su izgledale slikovnice u 19. stoljeću, saznat ćete na Izložbi starih slikovnica, zanimljivost koja će privući i mlade i stare.
Kome će otići sto tisućica kuna, saznat ćemo i ove godine na proglašenju pobjednika najboljeg neobjavljenog romana.
Puno je razloga zašto ćete se uputiti na Interliber, a nama je zadatak da se dobro zabavite i ponesete kući dobre dojmova i što više knjiga!
Otvoreni smo od 8. – 13. 11. 2011., od 10.00 do 19.00 sati, a u petak i subotu, 11. i 12. 11. produžujemo i ove godine do 21.00 sat. Baš kako ste i tražili!
Uz Interliber održava se još brdo dobrih sajmova; čitaj četiri, a to su: Zim Ski Show, Inova, Sajam glazbe i multimedije – Inforestart i educa.hr. Skupa sa Interliberom, jamčimo vam odličnu zabavu.
Inova je izložba inovacija gdje će biti 275 inovatora iz 23 zemlje svijeta. U svojem 36. izdanju zajedno s Izložbom BUDI UZOR, kao treća najstarija izložba inovacija na svijetu, pripremila je niz novih inovacija od kojih izdvajamo inovacije u turizmu, inovacije u energetici i izloške dalekoistočnih inovacijskih velesila. Vrijedi pogledati što nam novo dolazi!
Glavna tema Zim Ski Show je skijanje, ali i svi zimski sportovi, ponuda putnički aranžmani, fitness, teretane, wellness i spa, itd. ZimSki Show ponudit će posjetiteljima svakodnevne tematske javne tribine, pod popularnim nazivom "Igloo". I pozivamo vas na organiziran sajam rabljene opreme – BUVLJAK!
Sajam glazbe, plesa i multimedije ove je godine obogaćen novim projektom pod nazivom INFO RESTART. Od atrakcija koje će izazvati veliki interes publike svih uzrasta posebno ističemo izložbu starih računala Retro info te natjecanje za igrače računalnih igara pod nazivom Feniks Gaming Arena u sklopu manifestacije Infogamer.
Želite nastaviti školovanje u inozemstvu? educa.hr je međunarodni sajam obrazovanja, stručnog usavršavanja, upravljanja ljudskim potencijalima i zapošljavanja. U suradnji s partnerom sajma BHV Education svoj nastup do sada su najavile visokoškolske ustanove iz Kanade, Švicarske, Velike Britanije, SAD, Njemačke, Italije, Francuske…
I naravno, ulaz za sve sajmove je BESPLATAN!