Književnost PLANET9

Novi roman Ede Popovića i u elektronskom izdanju

  • Autor: tportal.hr
  • 20.10.2011 16:54:36
  • 20.10.2011 14:19:48

'Lomljenje vjetra' novi je roman Ede Popovića koji je izdao OceanMore, a usporedo s tiskanim, objavljeno je i elektroničko izdanje dostupno na Planetu9

Dijelom futuristička projekcija Hrvatske, a dijelom tranzicijska retrospektiva, roman nam nemilosrdno govori o našoj stvarnosti, gdje živimo i kakvi smo ljudi postali, navodi se u najavi izdavača. Radnja Popovićevog novog romana smještena u 2020. godinu, a zemlja je zidom podijeljena na Holding i Zonu. U Holdingu žive vladari novca i sudbina, svi koji se uklapaju. Oni pak koji imaju problema s prilagođavanjem sustavu izvan su zida, u Zoni, a zovu se Tamne kapuljače i Nejestivi. Nejestivima pripadaju i Fraktalna, Vrtlar i Vanča, junaci nekog novog doba za koje smo vjerovali da nikad neće doći, a mogu li oni uopće što učiniti da promijene svijet?


Paralelno s projekcijom budućnosti, Popović nam pripovijeda i priču ratnog veterana Ivana Vide, priču uronjenu u našu svakidašnjicu, gdje je novac jedina ideologija, a moć jedina vrlina, najavljuje izdavač.

Edo Popović iza sebe ima nekoliko knjiga proze. Krajem osamdesetih objavljuje svoju prvu zbirku priča 'Ponoćni boogie', a potom slijede zbirke 'San žutih zmija' i 'Kameni pas'. Nakon odlično prihvaćenih priča, publika dobro prihvaća i njegove romane 'Izlaz Zagreb jug', 'Dečko, dama, kreten, drot' i 'Oči'. Najnoviji roman odnedavno je na policama knjižara, a jedan je od prvih hrvatskih romana koji istodobno izlazi kao tiskana i kao elektronička knjiga na Planetu9.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još