ROMANI JEAN PLAIDY

Dva nova naslova u ponudi Planeta 9

06.10.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Virtualna knjižara Planet 9 ponudu će obogatiti povijesnim romanima 'Žena Zmija' i 'Gospa od sedam brežuljaka' britanske književnice koja je pisala pod pseudonimom Jean Plaidy

Britanska spisateljica Eleanor Hibbert, rođena 1906. u Londonu, djela je objavljivala pod raznim pseudonimima, od kojih su najpoznatiji bili Jean Plaidy, Victoria Holt i Philippa Carr. Najpoznatija je po svojim povijesnim romanima.

Hrvatski prijevod njezinih knjiga 'Žena Zmija' i 'Gospa od sedam brežuljaka' prošli je tjedan objavljen u nakladi izdavačke kuće Mozaik knjiga. Iako su tek odnedavno dostupne u tiskanoj verziji, elektroničke verzije povijesnih romana Jean Plaidy stižu u virtualnu knjižaru Planet 9.

'Žena Zmija' donosi priču o Katarini Medici, o njezinu dolasku u Francusku, na razvratni dvor Henrika Orleanskog, drugoga sina francuskoga kralja. U okruženju razvrata, luksuza, neuzvraćene ljubavi i želje za osvetom mlada Katarina postala je đavolja Žena Zmija.

Roman 'Gospa od sedam brežuljaka' priča je o Lucreziji Borgia, rođenoj u najozloglašenijoj obitelj u povijesti. Njezin otac, koji će postati papa Aleksandar VI, živi u skladu sa svojim glasom najputenijeg muškarca svojega vremena, za Lucreziju se bore brojni muškarci, a kao ni ostali pripadnici obitelji Borgia, ona neće uspjeti pobjeći od tragedija.