Književnost NAGRADNJAČA

Osvojite roman 'Rusija u banani' - dobitnici

  • Autor: tportal.hr
  • 21.9.2011 9:45:16
  • 14.9.2011 9:18:16

Edicije Božičević i tportal.hr poklanjaju svojim čitateljima tri primjerka fantastičnog romana 'Rusija u banani' autora Olega Kašina

U noći s petog na šestog studenog 2010. godine novinara Olega Kašina zvjerski su pretukli nepoznati napadači u dvorištu njegove kuće. Dva mjeseca prije tog slučaja, koji je uznemirio cijelu zemlju, Oleg je poslao u redakciju svoj roman 'Roissja vperde'. Roman se temelji na fantastičnom slučaju – eksperimentu ubrzavanja rasta živih bića, koji izaziva pomutnju u mesnoj industriji, ali i u državnim službama. Ubrzo se počinje raditi na stvaranju super judi, što dovodi do zločina i tajanstvenih smrti. Kada pročita roman, čitatelj će se dosjetiti tko bi mogao stajati iza napada na Olega Kašina.

Oleg Kašin rođen je 1980. godine u Kaliningradu. Diplomirao je na pomorskom fakultetu State Baltic Fishing Fleet Academy u Kaliningradu. Jedan je od najpoznatijih ruskih novinara koji je pisao za mnoge dnevne novine i časopise: Expet, Forbes, Izvestija, Komsomolskaja Pravda te za vrlo utjecajni ruski list Kommersant. U svojim tekstovima kritizirao je rad ruske vlade, rat u Čečeniji te pisao o nacionalističko-fašističkim pokretima mladih bliskih ruskoj vladi. Godine 2010. ruska i svjetska javnost ostala je zgranuta brutalnim napadom na Olega Kašina (i objavljivanjem snimke napada na Youtubeu), koji je autor, srećom, preživio.

Knjigu su osvojile:

Ankica Matković
Žana Svoboda
Ermida Civadelić


Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još