SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI

Nagrada Kiklop u novom ruhu

08.09.2011 u 14:34

Bionic
Reading

Dodjela nagrade Kiklop ove godine bit će održana 11. prosinca, a umjesto brončanih Kiklopa Josipa Diminića dobitnicima će biti uručene terakote skulptorice Marine Orlić

Dodjela nagrade Kiklop održat će se u sklopu događanja Sa(n)jam knjige u Istri koji se održava od 2. do 11. prosinca ove godine. Sajam će započeti programima na maloj pozornici Castropole - predstavljanjima knjiga i autora odabranih hrvatskih nakladnika.

Dodjela nagrade Kiklop održat će se zadnjeg dana sajma, 11. prosinca u 12 sati, u Domu hrvatskih branitelja, a najveća je novost ovogodišnjeg izdanja promijenjena skulptura u terakoti autorice Marine Orlić. Nagrada se dodjeljuje u 13 kategorija (urednik/ica godine, prozno djelo godine, debitantska knjiga godine, pjesnička zbirka godine, knjiga eseja godine, publicistička knjiga, znanstvena knjiga, slikovnica, knjiga godine za djecu i mladež, knjiga inozemnog autora, prijevod i leksikografsko djelo).

Upravni odbor Kiklopa čine: Bruno Kragić, Seid Serdarević, Miroslava Vučić, Mišo Nejašmić, Kruno Lokotar, Zoran Simić i Tea Grujić.

Više informacija o sajmu i nominacijama za nagradu Kiklop potražite na internetskim stranicama.