KNJIGA DOSTUPNA SVIMA

Childeov krimić godine u hrvatskom prijevodu

02.09.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno ovjenčan nagradom najboljeg britanskog krimića, '61 sat' pisca Leeja Childea izlazi u novom kolu biblioteke Knjiga dostupna svima

Novi roman iz serijala o Jacku Reacheru predvodi rujansko kolo biblioteke Knjiga dostupna svima (KDS) nakladničke kuće Znanje, u kojem je novih šest naslova dostupno po cijeni od 19,90 kuna.

Lee Child je nakon 50 milijuna prodanih knjiga na vrhuncu spisateljske forme i karijere. Najnoviji roman 'Worth Dying For' u kolovozu je zasjeo na prvo mjesto britanske književne top-liste, a u rujnu počinje snimanje filma po romanu 'Jedan hitac' (One Shot) s Tomom Cruiseom u ulozi Jacka Reachera.

Među novim knjigama je i fantastični roman 'Delirij' (Delirium), mlade američke književnice Lauren Oliver. 'Delirij' je u Britaniji ušao izravno na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih novih autora, a filmska prava na priču o svijetu budućnosti u kojem društvo ljudima farmakološki uklanja sposobnost za ljubav osigurala je kompanija Fox 2000, koja je nedavno kupila i prava na autoričin prošlogodišnji prvijenac 'Before I Fall'.

Tu su i 'Crveni šator' (The Red Tent) Anite Diamant, roman iz 1997. preveden na preko dvadeset jezika, te 'Ruže' (Roses), prvijenac teksaške spisateljice Leile Meacham. Obiteljska saga za ljubitelje klasičnog pripovijedanja kritiku je podsjetila na djela Colleen McCullough 'Ptice umiru pjevajući' i 'Drugo ime za ljubav'.

'Vrata suza' (Cutting for Stone) američkog pisca indijskih korijena i odraslog u Etiopiji Abrahama Verhgesea priča je o dvojici braće kroz pet desetljeća i preko tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajama te obiteljskim tajnama.

Znanje i Algoritam publici u rujanskom kolu KDS-a donose i 'Celestinsko proročanstvo' (The Celestine Prophecy) Jamesa Redfielda, roman s ljestvice najuspješnijih knjiga svih vremena, dosad prodan u oko 25 milijuna primjeraka.