Književnost VRUĆE VEČERI UZ SHAKESPEAREA

Gole djevojke populariziraju književnost

  • Autor: S. F.
  • 24.8.2011 14:32:26
  • 24.8.2011 13:52:03

U borbi za postizanje uzvišenog cilja kao što je poticanje čitanja, sva su sredstva dobrodošla. Pokazala je to grupa Njujorčanki koje se u svrhu popularizacije književnosti jednom mjesečno okupljaju te posve gole održavaju literarne večeri

Skupina djevojaka okupljenih pod imenom Naked Girls Reading jednom mjesečno održavaju literarne večeri tijekom kojih posve obnažene, tek u potpeticama, čitaju knjige. Gola čitanja redovito održavaju u njujorškom Greenwich Villageu na Manhattanu, a u publici su najčešće mladi parovi i, očekivano, muškarci svih dobi.

Gorljive ljubiteljice književnosti publici čitaju ulomke iz njima najdražih knjiga, a često su na repertoaru i književni klasici. Skupina je ustanovljena 2009. godine u Chicagu, a osnivačica je Michelle L'amour. L'amour se neko vrijeme bavila burleskom, a ideju o pokretanju neobičnog projekta dao joj je suprug koji ju je gledao kako gola čita knjigu na kauču te predložio da u istom izdanju nastupi pred publikom. Prijedlog joj se svidio te je ubrzo u njega uključila i prijateljice te su počele s nastupima.

Djevojke su dosad gostovale diljem SAD-a te u Londonu i Kopenhagenu, a svima koje na projekt gledaju s negodovanjem možda ohrabre mišljenja posjetitelja, koji većinom smatraju kako ubrzo nakon što počnu čitanja, zaborave da su djevojke uopće gole te se prepuste književnom užitku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još