UČITE OD PROFIĆA

Ljetna škola pisanja u idili starog dvorca

16.08.2011 u 13:03

Bionic
Reading

Pod motom 'Pišimo da bismo se razumjeli, glumimo da bismo se prepoznali', Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) u Gorskom kotaru u dvorcu Stara Sušica organizira kreativne radionice od 28. kolovoza do 4. rujna, a vode ih poznati domaći umjetnici

Projekt koji se ove godine provodi pod nazivom 'Pišemo da bismo se razumjeli, glumimo da bismo se prepoznali' nastavak je nastojanja Centra za kreativno pisanje da svima onima koji pišu ili su na bilo koji način uključeni u književno stvaralaštvo ponudimo još jednu mogućnost za prezentiranje tekstova i njihovu javnu percepciju, poručuju organizatori koji se ovim poslom bave već nekoliko godina i privukli su brojne polaznike radionica koje privlače poznata spisateljska imena koja vode radionice. To su Miroslav Mićanović, Marinko Koščec, Tomislav Kuzmanović, Goran Ferčec, Sanja Lovrenčić, Rade Jarak, Tomislav Zajec, Dušan Gačić, Nives Opačić, Dorta Jagić, Milana Vuković-Runjić, Ivana Simić-Bodrožić, Jagna Pogačnik, Branko Čegec, svi profesionalci, pisci i pjesnici i profesori koji s puno ljubavi i entuzijazma svoje iskustvo i znanje dijele s polaznicima radionica.

Projekt 'Pišemo da bismo se razumjeli, glumimo da bismo se prepoznali' jedinstven je književni projekt koji ujedinjuje šest država, Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju koje povezuje zajedničko geografsko i kulturno nasljeđe i sličan jezik. Projekt obuhvaća 120 sudionika edukativnih radionica i 22 profesionalna književnika i tri dramska umjetnika, a traje osam mjeseci. Provodi se kao partnerski program CeKaPe Centra za kreativno pisanje iz Zagreba, umjetničke organizacije Lud literatura iz Ljubljane, umjetničke organizacije Centar za knjigu iz Zagreba i umjetničke organizacije, dramskog studija Točka na i.

Više informacija pronađite na stranici CeKaPea