NAGRADNJAČA

Dobitnici romana 'Jedi, moli, voli u Rimu'

28.07.2011 u 09:15

Bionic
Reading

Autor knjige Luca Spaghetti bio je rimski domaćin Elizabeth Gilbert dok je pisala 'Jedi, moli, voli'. U ovoj knjizi čitamo kako je on doživio njihove doživljaje pune gastronomskih užitaka, povijesti, umjetnosti, nogometa i glazbe u jednom i jedinom Rimu! Nakladnička kuća V.B.Z. i tportal.hr poklanjaju svojim čitateljima tri primjerka ovog naslova

Luca je u rujnu 2003. godine od svoje prijateljice iz SAD-a primio e-mail koji će mu promijeniti život: 'Prijateljica s fakulteta odlazi u Rim na tri mjeseca. Javit će ti se. Spisateljica je i ime joj je Elizabeth Gilbert.' Luca je zamišljao uštogljenu intelektualku koja će preko naočala nepovjerljivo promatrati njegovo temperamentno ponašanje, ali, kao što znamo, sve se odvijalo potpuno drugačije. Luca je postao Lizin turistički vodič/anđeo čuvar, odlučan u namjeri da on i njegov grad  pomognu novoj prijateljici isplivati iz njezina mraka. U ovoj knjizi Luca i vječni grad sličnom čarolijom djeluju na čitatelje.

'Un amico Italiano: Jedi, moli, voli u Rimu' donosi niz živopisnih anegdota o hrani, jeziku, povijesti, umjetnosti, nogometu, glazbi i svakodnevnom životu u prelijepom Rimu. Luca Spaghetti iskren je, duhovit i krajnje neodoljiv te raširenih ruku dočekuje čitatelje u svojemu životu i u svojemu gradu, kao što je dočekao i Liz. Zajedno s njim zavirit ćemo iza kulisa njihova tromjesečnog druženja, vidjeti događaje iz knjige 'Jedi, moli, voli' s druge strane te s užitkom ponovno proživjeti Lizinu priču i doživjeti Rim.

Knjigu su osvojile:

Tanja Maltar
Emilija Petrović
Marina Mikulinjak

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.