TRINAEST POLUFINALISTA

Hollinghurst i Barnes među kandidatima za Bookera

27.07.2011 u 11:30

Bionic
Reading

Objavljena su imena trinaest kandidata za prestižnu književnu nagradu Man Booker, među kojima se našao i Julian Barnes, kojemu je ovo četvrta nominacija

Književnik Julian Barnes u konkurenciji za Bookera našao se 1984, 1998. i 2005, a ove godine nominiran je za roman 'The Sense Of An Ending'. Među trinaest odabranih je i književnik Alan Hollinghurst, dobitnik Bookera 2004. godine. Hollinghurst, po mnogima ovogodišnji favorit, u konkurenciji je s romanom 'The Stranger's Child'.

Među takozvanim ponavljačima je i irski pisac Sebastian Barry, koji je u prošlosti već dva puta nominiran, a treću sreću mogao bi mu donijeti roman 'On Canaan's Side', piše Smh.com.au.

Za nagradu su nominirane i književnice Jane Rogers ('The Testament Of Jessie Lamb'), Carol Birch ('Jamrach's Menagerie'), Alison Pick ('Far To Go'), Esi Edugyan ('Half Blood Blues'), Yvvette Edwards ('A Cupboard Full Of Coats'), te pisci Stephen Kelman ('Pigeon English'), Patrick McGuinness ('The Last Hundred Days'), A. D. Miller ('Snowdrop') i Patrick deWitt ('The Sisters Brothers') i D. J. Taylor ('Derby Day')

Imena pisaca koji su ušli u finalni izbor bit će objavljena 6. rujna, a laureat nagrade vrijedne 50.000 funti bit će proglašen 18. listopada. Svaki finalist dobit će utješnu novčanu nagradu u iznosu od 2.500 funti i specijalno dizajniranu ilustraciju za knjigu.