Književnost ROWLING POPUSTILA

Harry Potter uskoro kao elektronička knjiga

  • Autor: S. F.
  • 24.6.2011 15:41:10
  • 24.6.2011 15:04:13

Autorica megapopularnog serijala romana o Harryju Potteru, J. K. Rowling, otkrila je tajnu nedavno pokrenute internetske stranice www.pottermore.com. Iako dosad nije pristajala svoja djela ponuditi u e-formi, književnica je promijenila stav i knjige će ponuditi prema vlastitim uvjetima na vlastitoj stranici

Sedam romana o Harryju Potteru bit će dostupno za download od listopada ove godine, kazala je Rowling na predstavljanju nove internetske stranice. Budući da je pokretanje nove internetske stranice pratila tajnovitost u vezi njezina sadržaja, i ovoga puta fanovi su pomislili da je u pripremi najnovije djelo o više ne tako malom čarobnjaku te da je stranica dio promidžbene kampanje. Ipak, Rowling je izjavila kako zaista ne namjerava pisati osmi nastavak.

Elektroničke verzije romana iz serijala 'Harry Potte'r bit će dostupne isključivo na spomenutoj stranici te bi za to djelo mogle zainteresirati nove čitatelje i povećati popularnost e-knjiga kod mlađih naraštaja. Bit će dostupne na nekoliko jezika te će se moći koristiti na nekoliko elektroničkih čitača. Projekt Pottermore nastao je u partnerstvu autorice i tvrtke Sony.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još