Književnost NAGRADNJAČA

Dobitnici knjige 'Prvi otisak'

  • Autor: tportal.hr
  • 21.6.2011 14:20:44
  • 14.6.2011 14:40:07

Xavier-Marie Bonnot francuski je književnik koji se čitateljskoj publici predstavio romanom 'Prvi otisak', prvim od četiriju romana s De Palmom kao glavnim junakom. Za roman 'Prvi otisak' nagrađen je dvjema književnim nagradama i jedan je od najprodavanijih pisaca u Francuskoj. Tportal.hr i Edicije Božičević ovom prilikom poklanja svojim čitateljima tri primjerka romana 'Prvi otisak'

Na obali Marseillea nalazi se prapovijesna podvodna spilja čiji su zidovi oslikani drevnim crtežima. Jedan od crteža prikazuje ruku s tri prsta i već dugi niz godina arheolozima je velika nepoznanica. Predstavlja li crtež neki mistični simbol za prizivanje duhova? Ili lovačku oznaku? Ili je tek, kako su mnogi vjerovali, dokaz i prikaz ritualne amputacije, uobičajene za šamanske zajednice?

Serijski ubojica vjeruje u posljednju teoriju te svojim žrtvama odstranjuje dijelove tijela, a kao svoj potpis na mjestu zločina ostavlja spiljski crtež troprste ruke. Slučaj čudovišnog serijskog ubojice nedokučiva identiteta preuzima Michel de Palma iz Odjela za umorstva, koji još nije izgubio slučaj, a to ni ne namjerava.

Bonnotov prvijenac kompleksan je kriminalistički roman, tzv. policier, koji se u mnoštvu drugih krimića razlikuje okruženjem u koje je autor postavio radnju. Akademski krug sveučilišnih profesora, serijski ubojica s potpisom, policijski narednik starog kova i zaljubljenik u operu s čudnim nadimkom jamče čitatelju napetu, suvremenu priču i uzbudljivo putovanje u prapovijest, sve do ledenog doba.

Knjigu su osvojili:

Ivan Levačić
Marina Šaban
Laura Kokot


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još