SVJETSKI BESTSELER

Pogledajte book trailer za 'Otkrivanje vještica'

09.06.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Svjetski bestseler 'Otkrivanje vještica' autorice Deborah Harkness novi je naslov u nakladi Frakture, a donosi priču o vješticama, vampirima, demonima i ljudima, o povijesti, knjigama, alkemiji, vinu i ljubavi

Otkriće tajanstvenog alkemičarskog rukopisa u oxfordskoj knjižnici Bodleiani povjesničarku Dianu Bishop, jedinu osobu na svijetu koja ga može otvoriti, odvodi u neslućenu potragu za porijeklom. Diana Bishop moćna je vještica iz slavne američke vještičje obitelji, ali od najranijeg djetinjstva i nasilne smrti roditelja ne želi upotrebljavati ni razvijati svoje moći.

Snažna magija oslobođena iz izgubljene knjige u Oxford privlači stvorenja koja uz ljude nastanjuju svijet – vještice, vampire i demone koji se žele dočepati moćne knjige. Glavna junakinja je u životnoj je opasnosti, a pomaže joj genetičar Matthew Clairmont, vampir star više od 1.500 godina. Ipak, ljubav vještice i vampira zabranjena je od davnina.

Iako još jedan u nizu djela o vampirima, roman Deborah Harkness odmah po objavljivanju našao se na vrhu književne ljestvice New York Timesa, a čitatelji diljem svijeta nestrpljivo očekuju drugi nastavak trilogije 'All Souls', koji izlazi 2012. godine.