Književnost NAGRADNJAČA

Osvojite knjigu 'Neotpjevana pjesma' - dobitnici

  • Autor: tportal.hr
  • 16.6.2011 10:53:46
  • 9.6.2011 10:10:46

Temeljen na istinitoj priči o prijateljstvu Adama von Trotta i Isaiaha Berlina roman 'Neotpjevana pjesma', autora Justina Cartwrighta nam donosi zapanjujuće isprepletenu mrežu strasti, ideja, hrabrosti i ljudskosti koja se proteže od Oxforda 1930-ih, preko predratne Rusije, do suvremenog Berlina. Tportal.hr i nakladnička kuća Novela media poklanjaju svojim čitateljima tri primjerka knjige

Dana 20. srpnja 1944. Adolf Hitler je izbjegao smrt od atentatorske bombe u svom bunkeru zvanom Vučje leglo. Konspiratori su ubrzo uhvaćeni i okačeni o kuke za meso, a njihova su smaknuća snimljena kao opomena. Jedan od njih bio je Axel von Gottberg.

Šezdeset godina nakon njegove smrti, von Gottbergov bliski prijatelj, i sad već legendarni oksfordski profesor Elya Mendel, ostavlja u nasljedstvo pisma i papire svom bivšem studentu Conradu Senioru. Senior postaje opsjednut prošlošću i onime što pronalazi u pismima. Prijateljstvo između Mendela i von Gottberga tragično je potkopano ljubavnim rivalstvom. Njihov se odnos definitivno raskida kada se von Gottberg vrati u Njemačku i Mendel ga, kao Židov, prozove i izda, smatrajući ga nacistom. Nakon von Gottbergova smaknuća, Mendela progone turobne misli i krivnja. Conrad opsesivno traži snimke tih smaknuća iz razloga koje ni sam sebi ne može objasniti.

Knjigu su osvojili:

Jelena Perak
Matija Malić
Danijela Šincek


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još