Književnost MANJE IZLAGAČA, GOST G. GRASS

Započeo Sajam knjiga u Leipzigu

  • Autor: M. P/Hina
  • 12.3.2009 12:24:51
  • 12.3.2009 11:29:35

U Leipzigu je u četvrtak za posjetitelje otvoren Međunarodni sajam knjiga na kojem Hrvatsku ove godine predstavljaju književnici i prevoditelji u izboru nakladnika Nenada Popovića

Po izboru Nenada Popovića, Hrvatsku predstavljaju Veljko Barbieri, Slađana Bukovac, Daša Drndić, Ivo i Slavko Goldstein, Robert Perišić, Dalibor Šimpraga, Slobodan Šnajder, Filip Šovagović te prevoditelj hrvatske literature na njemački jezik Klaus Olof. Ministarstvo kulture ove je godine nastup hrvatskih književnika financiralo sa 550 tisuća kuna, a hrvatski štand smješten je na 80 četvornih metara na kojem je predstavljen i reprezentativni izbor vodećih hrvatskih nakladnika.
Hrvatski autori bit će predstavljeni i u programu lanjske selektorice Alide Bremer.

Na ovogodišnjem sajmu sudjeluje 2.135 izlagača iz 38 zemalja, odnosno tristotinjak manje nego prošle godine.

Direktor ovog sajma Oliver Zille istaknuo je da je lajpciški sajam najznačajniji za pisce s njemačkog govornog područja.

Uz Sajam knjiga, u Leipzigu se održava i festival Leipzig čita na kojem će ove godine nastupiti 1.500 autora na više od 1.900 programa. Među brojnim piscima nalaze se i međunarodno poznati Wilhelm Genazino, Günter Grass, Julia Franck, Wladimir Kaminer, Daniel Kehlmann, Alexa Hennig von Lange, Benjamin Lebert, Mirjam Pressler i Juli Zeh.

Više o Sajmu knjiga o Leipzigu čitajte na službenim stranicama.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još