FESTIVAL U SC-U

Aktivistička poezija napada

11.03.2009 u 14:04

Bionic
Reading

Festival aktivističke poezije Art Attack održat će se prvi put u Zagrebu od 12. do 14. ožujka. Ulaz za posjetitelje je besplatan

Potpis slike..

Sredinom listopada prošle godine uredništvo časopisa studenata anglistike At Large, koji izdaje Klub studenata anglistike X.a. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, pokrenulo je jedinstven natječaj na temu angažirane književnosti. Na natječaj se prijavilo 25 autora iz raznih zemalja svijeta: Slovenije, Srbije, Italije, Velike Britanije, Češke, Rumunjske, Bugarske, Albanije, Cipra, Grčke, Kine, Južnoafričke Republike i Hrvatske. Od pristiglih radova odabrano je 15 najboljih koji su objavljeni u posljednjem, desetom broju časopisa At Large.

Časopis će biti predstavljen u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu 12. ožujka u 18 sati, kada će predavanje i diskusiju na temu posljednjih američkih predsjedničkih izbora održati profesor Mark Sawino.

U subotu, 14. ožujka u Klubu SC održat će se čitanje nagrađene poezije, Amnesty International Hrvatske predstavit će svoj rad, a čitat će se i poezija zatočenika Guantánama. Iz zbirke 'Poems from Guantánamo, the Detainees Speak' čitat će nagrađeni autori Art Attacka.