Književnost 'RECORD STORIES'

Predstavljena zbirka priča iz prodavanice ploča

  • Autor: tportal.hr
  • 16.4.2011 15:12:24
  • 16.4.2011 14:46:59

Prva regionalna zbirka priča pod nazivom 'Record Stories' s temom iz prodavaonica ploča objavljena je i predstavljena u subotu, 16. travnja, na Međunarodni dan prodavaonica ploča u Aquarius Music Shopu

U opuštenoj atmosferi Aquarius Music Shopa predstavljena je zbirka u kojoj su se 23 autora, iz Hrvatske i susjednih zemalja, u svojim pričama pozabavila prostorom za trgovinu gramofonskim pločama, CD-ima, kazetama i svim onim što spada u asortiman prostora kakvog se na engleskom jeziku naziva 'record store'.

Predstavljanju su prisustvovali neki od autora priča, među kojima Ivana Sajko i grupa East Rodeo koja je zabavljala okupljene posjetitelje.

Nagrade su uručene autorima triju najboljih priča Ivanu Joziću (1. nagrada), Saši Pavkoviću (2. nagrada) i Željku Ljubiću (3. nagrada). Autori su nagrađeni kompletom najznačajnijih albuma popularne i jazz glazbe na gramofonskim pločama po izboru Aquarius Music Shopa.

Međunarodni dan prodavaonica ploča poslužio je kao nadahnuće za objavu zbirke. Zbirka na ukupno 200 stranica donosi 23 priče. Osim 12 priča odabranih putem natječaja, svoj doprinos su dala i brojna poznata književna imena: Goran Ferčec, Zvonko Karanović, Andrej Nikolaidis, Gordan Nuhanović, Ante Perković, Sven Popović, Samuel Sacher, Ivana Sajko, Mima Simić, Ivan Sršen i Viktor Žmegač.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još