RAZMJENA U NSK-U

Knjige koje ne želite zamijenite novima

13.04.2011 u 11:41

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana knjige i autorskih prava u četvrtak, 14. travnja, od 11 do 13 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će održano Međunarodno javno čitanje, a istoga dana započinje i Tjedan razmjene knjiga

Tijekom Međunarodnog javnog čitanja u organizaciji Veleposlanstva Španjolske, Talijanskog instituta za kulturu, Austrijskog kulturnog foruma i Veleposlanstva Republike Poljske bit će održana 15-minutna predstavljanja španjolskog, talijanskog, njemačkog i poljskog jezika. Studenti španjolskog, talijanskog, njemačkog i poljskog jezika i svi ostali imat će prilike poslušati ili odabrati izvornu prozu ili poeziju na nekome od navedenih jezika ili porazgovarati s govornicima.

Tijekom Tjedna razmjene knjiga/Book Crossing Week u velikom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu postavit će se stolovi na kojima korisnici, ali i svi zainteresirani, mogu ostavljati knjige koje žele podijeliti s drugima te također uzeti neke knjige koje bi i sami voljeli pročitati. Nakon čitanja, knjige se vraćaju u Knjižnicu i stavljaju na mjesta koja su označena kao mjesta razmjene. Knjige će se moći razmjenjivati svakodnevno za radnog vremena knjižnice, do 22. travnja.

Cilj događanja je pobuditi interes za knjigom i čitanjem te poštivanje multikulturalnosti, kao i njezinoj međusobnoj isprepletenosti koja donosi razumijevanje među ljudima različitog porijekla i različitih običaja.