JOŠ MALO KARATA

Velik interes za gostovanje Amosa Oza u Zagrebu

16.03.2011 u 10:12

Bionic
Reading

Besplatne karte za gostovanje Amosa Oza u Zagrebu razgrabljene su u roku od dva dana, a izdavač je osigurao još nekoliko ulaznica

Gostovanje Amosa Oza izazvalo je velik interes zagrebačke publike. Sve karte razgrabljene su dva dana nakon puštanja u promet. Kako je najavio hrvatski izdavač Ozovih knjiga, Fraktura, uz pomoć kina Europa, gdje će Oz gostovati na tribini Razotkrivanje, osiguran je ograničen broj pomoćnih sjedala. Ulaznice za pomoćna sjedala mogu se podignuti u srijedu 16. ožujka od 17 sati na blagajni kina. Iz Frakture mole sve koji su podigli ulaznice, a iz nekog razloga ne mogu doći na gostovanje, da ih ili vrate u kino ili daju nekome tko želi doći.

Jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca dolazi u Zagreb gdje će 17. ožujka u 19 sati gostovati na tribini voditelja Srećka Horvata, a razgovarat će o književnosti i svom mirovnom angažmanu. Čitatelji će moći upoznati pisca i u subotu u Knjižari Vuković & Runjić u Teslinoj ulici u Zagrebu, gdje će od 11 do 13 sati potpisivati svoje knjige.

Amos Oz smatra se jednim od najvažnijih suvremenih intelektualaca. Njegova djela prevedena su na više od trideset jezika i dobitnik je brojnih nagrada, između ostalih nagrade Prix Femina, Izraelske nagrade, Frankfurtske mirovne nagrade i Goetheove nagrade.

Njegov autobiografski roman 'Priča o ljubavi i tmini' bio je bestseler diljem svijeta, a u Hrvatskoj je doživio tri izdanja. Povodom Ozova gostovanja iz tiska izlazi njegov kratki roman 'Iznenada u dubini šume', inspiriran bajkama koje je Ozu kao dječaku pripovijedala majka.

Rođen je kao Amos Klausner 4. svibnja 1939. u Jeruzalemu, a većina njegovih romana vezana je za četvrt Kerem Avraham gdje je odrastao. Diljem svijeta poznat je po svojim izrazito pacifističkim stavovima u sferi politike i jedan je od prvih Izraelaca koji je zagovarao rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba nakon Šestodnevnog rata. Jedan je od utemeljitelja pokreta Peace Now.

Tportal pratit će gostovanje Amosa Oza u Zagrebu, a na našim stranicama u petak možete pogledati videosnimku tribine Razotkrivanje.