Književnost TRIBINA KAVA I KOLAČI

Slađan Lipovec predstavlja zbirku pjesama

  • Autor: tportal.hr
  • 11.3.2011 21:08:54
  • 11.3.2011 18:56:32

U nedjelju, 13. ožujka, na tribini Kava i kolači u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, od 19 sati kod Ivice Prtenjače gostuje autor više knjiga, od toga i jedne svježe - 'U nekoj od mogućih stvarnosti'

Na tribini će se povesti razgovor o mnogim temama, 'najviše o tome kako surađuju i izmjenjuju mjesta poezija i poljski poslovi, očinstvo i lektura, Quorum i Bjelovar, miš i maš', najavljuje domaćin Ivica Prtenjača.

Slađan Lipovec se u svojoj zbirci 'U nekoj od mogućih stvarnosti' hvata u koštac sa suvremenim društvom, od Angeline Joile do Cvjetnog trga. Pjesme posvećuje i 'mikrokozmosu obitelji' koji, osim tog pjesnika, čine njegova supruga i nedavno rođena kći, koja i sama 'progovara' u dvije pjesme.

Ovo je, inače, njegova treća samostalna zbirka pjesama, a bolji poznavatelji njegove poezije bit će iznenađeni vidjeti da se i u 'U nekoj od mogućih stvarnosti' pojavljuju pjesme (i likovi) koje je Lipovec objavio već prije. Pjesnikova namjera je stvoriti tematske poveznice između zbirki koje opisuju različite periode njegova života, kako je rekao.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više