NAKON MAŠTROVIĆA

Dunja Seiter-Šverko v.d. ravnatelja NSK

08.03.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Temeljem zajedničkog prijedloga ministra kulture Republike Hrvatske i ministra znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, a po provedenom postupku temeljem raspisanog javnog natječaja, Vlada Republike Hrvatske je za vršiteljicu dužnosti glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu imenovala Dunju Seiter-Šverko

Nova vršiteljica dužnosti glavnog ravnatelja dolazi s mjesta načelnice Odjela za digitalizaciju knjižnične, arhivske i muzejske građe u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Rođena je u Karlovcu, u kojem je završila gimnaziju, a diplomirala je hrvatski jezik i južnoslavenske književnosti, kao i studij knjižničarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do 2004. radila je u Knjižnicama grada Zagreba, gdje je bila voditeljica Knjižnice Prečko te uređivala i vodila Književni petak, tribinu koja se već više od 55 godina održava u Zagrebu.

Od 2004. radila je u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, prvo kao viša stručna savjetnica u Odjelu za knjižničnu djelatnost, a zatim na već spomenutom mjestu načelnice Odjela za digitalizaciju knjižnične, arhivske i muzejske građe.

Tijekom dugogodišnjeg iskustva u knjižničarskoj djelatnosti, Dunja Seiter-Šverko bila je i predsjednica Zagrebačkog knjižničarskog društva te je sudjelovala i izlagala na različitim skupovima vezanim uz knjižničarstvo. Osobito je bila angažirana na uspostavi nacionalnog programa digitalizacije arhivske, knjižnične i muzejske građe te u nacionalnom projektu digitalizacije Hrvatska kulturna baština.