Književnost MURAKAMIJEV BESTSELER

Pogledajte trailer filma 'Norveška šuma'

  • Autor: S. F.
  • 26.8.2011 13:23:15
  • 18.2.2011 9:00:00

Film snimljen prema bestseleru 'Norveška šuma' Harukija Murakamija bit će premijerno prikazan u ožujku u europskim kinima. Kao uvertira u filmsku verziju djela koje je postalo sinonimom buntovne mladeži kraja prošlog stoljeća, u medijima se pojavio dvominutni trailer

Roman 'Norveška šuma' Harukiju Murakamiju osigurao je svjetsku slavu. Ususret japanskoj premijeri istoimenog filma pojavile su se vijesti da adaptacija obiluje eksplicitnim prizorima seksa i prati knjigu uz minimalna odstupanja zahvaljujući suradnji Murakamija i režisera Tran Anh Hunga.

Najavljen rečenicama 'Ljubav je izbor' i 'Ljubav je gubitak nevinosti', film donosi priču o mladenačkoj nesputanosti, ljubavnom trokutu, tjeskobnim prijateljstvima i borbi prošlosti i budućnosti.

Kako u romanu 'Norveška šuma' koji je ime dobio po pjesmi grupe Beatles, važnu rolu igra glazba, posebna je pažnja posvećena je soundtracku filma. Osim hitova kultnog britanskog benda, u njemu su i pjesme grupe The Doors i Jonnyja Greenwooda, člana grupe Radiohead.

Roman objavljen 1987. preveden je na 39 jezika i prodan u više od 10 milijuna primjeraka. Film je premijerno prikazan u Japanu u prosincu, a europska premijera najavljena je za proljeće.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još