ANTONIJA NOVAKOVIĆ:

'Rado bih pročitala dobru pjesmu o nogometu'

26.02.2009 u 16:50

Bionic
Reading

U razgovoru za Moderna vremena Info mlada književnica Antonija Novaković otkrila je što misli o položaju pjesnikinja u društvu, lukrativnim temama u poeziji i pisanju blogova

Iako se na književnoj sceni pojavila prije nepunih godinu dana, Antonija Novaković već je objavila knjigu 'Lako mi je biti lošija' te je nagrađena s tri književne nagrade (Goran i Mlada Struga za pjesništvo te Prozac za prozu). Antonija je istakla da nagrade nisu uvijek garancija kvalitete te da 'sa sobom nose odgovornost opravdanja povjerenja koje je joj je žiri iskazao'. U razgovoru za Moderna vremena Info mlada autorica kazala je da se za pisanje počela zanimati prije tri godine kada je otvorila blog, kojega smatra svojevrsnom virtualnom bilježnicom, no i 'privlačnom pozornicom za odvijanje svih mogućih interakcija'.

Položaj pjesnikinja u odnosu na pjesnike smatra nadmoćnim, objašnjavajući to 'inflacijom žena u poeziji'.

Na pitanje jesu li lukrativne teme poput politike, seksa i primjerice nogometa poželjne u poeziji, Novaković je istakla da se 'poetski izričaj ne može zlorabiti' te da bi 'rado pročitala stvarno dobru pjesmu o nogometu'.

Cijeli intervju objavljen je na internetskoj stranici www.mvinfo.hr.