AMAZONOVE POLICE

Elektroničke knjige prodavanije od papirnatih izdanja

28.01.2011 u 09:48

Bionic
Reading

Najveća internetska knjižara Amazon objavila je da su krajem prošle godine elektroničke knjige namijenjene čitaču Kindle premašile prodaju klasičnih papirnatih izdanja

Prema nedavno objavljenim podacima, ukupna zarada internetske knjižare Amazon porasla je za 8 posto te u posljednjoj četvrtini 2010. iznosila 416 milijuna dolara. Porast prodaje rezultat je povećane potražnje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, kada su najtraženije bile elektroničke knjige.

Unatoč konkurenciji Appleovog iPada i Nooka tvrtke Barnes&Noble, Amazon javlja da je samo u posljednja tri mjeseca prodao milijune treće generacije čitača Kindle. Najprodavanije elektroničko djelo bilo je, vrlo očekivano, 'Harry Potter i Darovi smrti' britanske autorice J.K.Rowling.

U srpnju prošle godine Amazon je objavio da očekuje da će elektronička izdanja potući papirnata u prvoj četvrtini 2011, no to se dogodilo nekoliko mjeseci prije, piše US Today.

Prema statistikama online knjižare, na svakih 100 papirnatih izdanja prodano je 115 elektroničkih knjiga za Kindle. Isti se trend očekuje i u 2011.